Waarom een SSD-schijf?

SSD (Solid State Disk) is dit jaar echt in opkomst. Maar wat is nu eigenlijk een SSD? En waarom zou u een SSD aanschaffen in plaats van een normale harde schijf?

Een SSD is qua functie het beste te vergelijken met een gewone harde schijf. Beiden vindt u terug in computers en laptops. Beiden worden gebruikt voor opslag van data. Tot zover de overeenkomsten. Want er zijn wel degelijk diverse verschillen.

Techniek

Een SSD maakt, tegenstelling tot een harde schijf, geen gebruik van bewegende delen. De harde schijf maakt namelijk gebruik van magnetisch schijven, terwijl de SSD gebruik maakt van geheugenchips. Omdat een SSD gebruik maakt van geheugenchips en dus alles digitaal is, is er minder kans dat deze schijf defect raakt.

Voordelen

 Wij hebben voor u een aantal voordelen op een rij gezet:

  • Snelheid: Door de toegepaste techniek is de SSD behoorlijk snel. Uw pc is razendsnel opgestart!
  • Stilte: Omdat er geen draaiende delen zijn, is de schijf vele malen stiller dan een gewone harde schijf.
  • Sterkte: SSD's zijn vele malen sterker dan een gewone harde schijf. De techniek lijkt een beetje op die van een USB-stick, hij kan dus tegen een stootje.
  • Gewicht: Omdat er vele malen minder metaal in een SSD zit, is hij dus ook lichter. Dit heeft zeker voordelen, denk bijvoorbeeld aan uw laptop die u mee moet nemen naar uw zakelijke afspraak!
  • Zuiniger: Omdat deze schijf geen toeren maakt (bij een gewone harde schijf draaien de magnetische schijven continu) is een SSD ook veel energie zuiniger.

Hoewel de SSD op dit moment nog wel duurder is dan een traditionele harde schijf, is hij zeer zeker de investering waard.
De genoemde voordelen spreken voor zich en door te kiezen voor SSD draagt u ook bij aan een beter milieu!

Heeft u vragen over SSD? Of overweegt u er zelf een aan te schaffen? Neem dan contact met ons op.